Moshi Moshi Talks


Graduated from UiTM (2010-2014)
Now working in Penang
| Twitter |
| Instagram : @nana_moshi |

Instagram


KISAH TENTANG BULAN DAN KISAH MASAK NASI GUNA PERIUK ELEKTRIK
Saturday, May 28, 2011 | 6 suka Moshi Moshi |


sedang best wat exercise matrix sambil layan lagu..(amacam bagus gila bahasa rojak aku..memang perosak tol la)..tiba-tiba iTunes main lagu To Be With You by David Archuleta..sentap!! jiwang sebentar..datang ilham nak nak tulis blog yang dah lama lupus dari idea-idea busuk...ntah apa aku ngah merepek ni aku pon tak tau




teringat satu cerita yang langsung tak dak kena mengena dengan lagu tu....


"KISAH TENTANG BULAN"





cik moshi : abah, kenapa kita nampak bulan bergerak? dia ikut kita ke kita ikut dia??
abah : dia ikut kita (dengan nada malas nak layan anak dia)


di sekolah rendah...


cik moshi : cuba teka..kita nampak bulan bergerak kan...dia ikut kita ke kita ikut dia???
kawan cik moshi : errrr..ntah tak tahu...
cik moshi : hahahaha..dia ikut kita la...hahahaha (evil punya gelak)




sampai ke umur 18 cik moshi percaya dengan pembohongan abah cik moshi tu..tapi dah besar cik moshi tau la..bulan tu bukan bergerak pon..cik moshi belajar sains okeh!
tapi sangat kesian kawan cik moshi yang jadi bahan teka teki paling hampeh tu...


Then, yang kedua...








"KISAH NAK MASAK NASI GUNA PERIUK ELEKTRIK"




time sekolah rendah..darjah 6 kot..baru belajar masak nasi..hahaha


abah : kakak!.gi masak nasi...
cik moshi : yela...nak masak berapa?
abah : 3 cukup kot..
cik moshi: ok........(dengan nada malas)


*sedang best main air sambil basuh beras..(ni part paling syok ow dalam proses nak masak nasi..leh main beras) cik moshi basuh beras basuh sampai air tu jernih la..kononnya bersih beras tu kan...tapi cik moshi baru tahu kalau wat cam tu nanti hilang la dia punya pe ntah...hahaha cian sapa makan nasi yang cik moshi masak..tak dak khasiat langsung..hahaha


apabila dah siap basuh....


abah : haa jangan lupa lap periuk suma-suma
cik moshi : tudung periuk nak kena lap jugak ka????
abah : lap jala suma..(nada malas nak layan lagi)
cik moshi : owwwwww


sampai sekarang la cik moshi dok lap tudung periuk nasi tu...tapi bila pikir-pikir balik..napa nak kena lap plak..bukan ada kena mengena ngan nak masak nasi pon kan.....memang terbaik la cik moshi kena tipu ngan ayah cik moshi kan...




tapi nampak sangat cik moshi ni anak yang baik kan..ikut suma cakap ayah cik moshi...hahaha bagus kan?bagus kan??..






the end....
p/s : gambar di cilok dari encik google yer...



Thanks for reading :)










Older Post . Newer Post









//oh darling by Plug in Stereo